• Alltid fri frakt vid köp över 500 sek

 

En blogg om inredning med en avskalad, enkel och harmonisk känsla. Tankar om slow living och att skapa enkelhet i livet. 

Arkiv

framtiden.

Här kommer ett inlägg som har legat och väntat på att bli klart ett tag, men detta är något jag troligen aldrig känner mig färdig med.

Jag vill vara ett företag som är genuint, äkta och att jag kan stå för varenda del i mitt företag att det är mina egna värderingar som ligger till grund.

Så att avveckla den fysiska butiken är ett led i detta, att komma närmre kärnan och kunna vara tydligare i mitt koncept.

Att driva butik samtidigt som jag vill lämna så lite avtryck på klimatet är viktigt för mig – eller framförallt för mina barns framtid! Det finns liksom inget att be för..

Jag kommer jobba tydligare med detta framöver, så även att man inte kan vara bra fullt ut och att man har mycket att lära så är det bättre att börja och också lyfta det man gör.

Jag har aktivt valt att fasa ut de företag som arbetar med så kallad ”fast-design” se mitt inlägg från början av året om just detta här. Läs även Husligheters inlägg som verkligen klargör för denna typ av affärsmodell.

Jag arbetar långsiktigt med de varumärken som jag tror på, som har en hållbarhetsstrategi och tar ansvar i sin produktion. Som också tar fram tidlösa produkter, väljer bra material osv. Där kollektionen står sig år efter år, det tillkommer lite nytt, lite nya färger men inget försvinner efter en säsong.

Min ambition är att arbeta med ännu fler duktiga kreatörer och hantverkare som själva står för formgivning och tillverkning och jag försöker knyta till mig dessa, och skapa en plattform där jag lyfter dem.

Jag väljer aktivt bort produkter som innehåller plast (finns fortfarande en del förpackningar, men då är innehållet ekologiskt) eller har annat namn för just plast (tack google).

Jag uppmanar inte till ett köpbeteende som direkt är ogynnsamt – exempelvis genom fria returer, där man kan beställa hem flera exemplar för att sedan skicka tillbaka igen.

Jag försöker vara så tillgänglig för mina kunder online som möjligt, skickar ofta extra bilder etc just för att kunden ska få så bra uppfattning om produkten som möjligt.

De flesta av de möbler jag säljer i webbutiken, tillverkas efter beställning och skickas direkt till kunden.

Jag sparar kartonger, bubbelplast för att återanvända när jag skickar ordar och köper i princip inte något nytt emballage.

Jag tar avstånd från dagar som manar till konsumtionshets så som stundande Black Friday, black weekend Pre -black Friday etc. JÖSSES!

Jag läser och tar till mig information från andra som jag tycker driver dessa frågor på ett bra sätt, t ex Pella Hedeby, Daniella Witte, Klimatklubben, Frida - Trendenser. 

Jag har fortfarande mycket att lära, men jag har flera varumärken som jag är otroligt stolt över att få samarbeta med och fler kommer de att bli! Ser fram mot ett 2020 i en ny anda! Ett nytt koncept där slow living kommer bli en del av konceptet!! 

Vi måste komma ihåg att allt sker inte på en dag och det måste vi vara ödmjuka inför, men alla steg i rätt riktning är viktiga.

Vad tror ni om framtiden? Hur ska vi hantera detta? Hur tänker ni kring små butiker, genuina stadskärnor? Om oss mindre butiker på webben? Hur tror ni utvecklingen ser ut?

Själv väljer jag att bara vara digital, men jag har en stark önskan om att det kommer finnas genuina stadskärnor kvar.

 

a t t s l ä p p a t a g e t

Ibland måste man släppa taget om något för att röra sig framåt.

När jag valde att starta mitt företag 2017 visste jag att jag ville arbeta med inredning, eftersom det är min stora passion i livet. Jag älskar vackra saker, inspirerande miljöer och framförallt att skapa!

Eftersom jag inte ville sätta några ramar, bestämde jag bara att helt enkelt ta e t t steg i rätt riktning och sedan låta företaget utveckla sig efterhand.

Jag valde att starta denna webbutiken. Jag valde också att skaffa mig en yrkesprofession för att fylla på vissa kunskapsbitar, även om jag tänker att det kreativa är något medfött man har inom sig.

Så jag var föräldraledig, byggde upp min webbutik, sög in all kunskap jag kunde om att driva webbutik, tog även utbildningar i olika program och i grafisk kommunikation och fotografering utöver inredningsutbildningen. För att lägga en bra grund.

Efter ett tag fanns behovet att flytta mitt lilla lager, jag kände också att jag behövde ett utrymme som inte var ”hemma” att faktiskt känna att jag kunde åka till jobbet.

Jag tänkte också då att när jag ändå har mitt lager, mitt kontor så vill jag även ha en liten yta där jag kan ha en liten butik då och då. En liten yta att skapa på och bjuda in till. 

Jag letade ett ganska bra tag, sedan dök det upp en lokal som egentligen var mer central än vad jag hade önskat. Däremot hade den vackra fönster, vilket jag hade drömt om, den hade också ett bankvalv – så t r y g g a r e plats att förvara mitt lager kunde jag nog inte hitta.

M e n i n g e n är nog att jag ska köra på den kände jag i mitt inre.

Däremot hade lokalen en mycket större butiksyta än vad jag hade tänkt mig från början (nästan 200 m2). Så jag kände att jag får nog bara köra på! Bygga upp en ”riktigt” butik och så har jag mitt kontor och lager här. Det hade ju kunnat vara ett riktigt drömläge egentligen.

Men under detta året så har jag känt att det som jag verkligen brinner för, den där kärnan – mitt v a r f ö r. inte rimmade med att driva butiken i den skalan. Jag har också såklart känt på att det inte är helt enkelt att driva något i en liten stad utan ett 2000 % engagemang. Vilket gjorde att de andra delarna inte har fått något fokus, mer än ”det som måste göras” utöver det tillkommer ju allt annat som man också måste göra som egen företagare. Detta har gjort att jag känner att kreativiten blir något påtvingat, och jag är inte beredd att släppa min webbutik som jag en gång började med. Inte heller drömmen att kunna jobba mer med det jag har lagt grunden för och som är min stora passion, att faktiskt inreda, skapa miljöer.

För mig är detta inget misslyckande, ingen ”butiksdöd” (som man slänger sig med frekvent idag) utan snarare en pop-up som var en del av mitt företag under en lite längre tid.

Jag tänker att pop-up är något jag kommer vilja ha i framtiden. En butik i mindre skala, i en annan form, ett annat koncept. Hur, var och när är något som får växa fram i framtiden.

Mitt företag kommer att fortsätta utvecklas, i en tydligare linje med hur jag tänker och vill leva. Ett tydligare koncept kommer genomsyra webbutiken. Jag kommer att väva in tankar och annat som jag tycker är viktigt i livet, en dimension till utöver det materiella.

Hoppas ni följer med!

PS. Butiken kommer att finnas kvar över hela julen och även en bit in i nästa år. Jag kommer inte sälja ut saker, och jag kommer fortsätta ta in nyheter. Presentkort kan man fortfarande köpa, man kan välja om man vill ha möjlighet att lösa in dem i webbutiken. Bor man i närheten så hämtar man enkelt och smidigt sin order, då jag fortfarande kommer ha mitt lager och min studio i samma lokal! Så avhämtning kommer kunna ske under Bistrons öppettider eller enligt överenskommelse.

Har man presentkort kommer jag givetvis att hjälpa till även efter detta! Då jag och alla saker som sagt kommer att vara på plats.

Har du frågor maila: store@butik82.se 

 

 

 

Tell Me More

Ett av varumärkena hos Butik 82 är svenska Tell Me More, vilket jag är väldigt glad för!

Jag gillar Tell Me Mores koncept att skapa och formge detaljer i behagliga färger och former och i en tidlös design. 

En härlig bas med jordnära färger och mönster i hop med den enkla och ljusa skandinaviska stilen. Enkelt och avskalat - helt i min smak! 

I helgen var vi i Göteborg och passade på att besöka deras konceptbutik som de nyligen öppnat. Väldigt mysig butik med k ä n s l a. 

 

 

 

 

 

Klicka här för att se mer av Tell Me Mores produkter hos Butik 82

 

Orden..

 

Ibland står de bara där.. i ett inlägg på instagram, i en blogg, i en artikel. Orden som på något sätt är ett ”BAM” för något man har gått och tänkt och funderat på under en tid. Någon annan som liksom sätter ord på ens tankar, vilket ofta är väldigt befriande och bekräftande.

Så var det för mig häromdagen. Jag har ett tag gått och försökt sammanfatta mina tankar kring årets Formexmässa som vi var på förra veckan. Sen la @heltenkelt upp ett inlägg på instagram. Helt enkelt är förövrigt en tjej som har en oerhörd känsla för inredning och foto. Jag har följt henne under många år både på den tiden hon hade blogg och nu på instagram. Hon är mer sporadisk på instagram men jag blir alltid glad när hon lägger upp en ny bild och jag kan fastna i hennes flöde och på bloggen och gå tillbaka och kolla hennes bilder flera år tillbaka.

Hur som helst skrev hon ett inlägg om att tanken kommer automatiskt – ”guu nu visar jag samma ljuslyktor igen” och inget på bilden är nytt. Som en känsla som skaver om att det är nödvändigt att visa och göra nytt.

Det är p r e c i s det som jag tycker är så oerhört befriande. Att se hennes bilder, se hur saker är hållbart och tidlöst och hur hennes genuinitet speglas i bilderna.

Den känslan hade jag när varit på Formex, och när jag fått kataloger från en del av mina varumärken – ALLT är inte nytt. Det är nya bilder och nya miljöer och saker som man kanske känt sig lite trött på får en lyster igen. Och det som är nytt är sådant som liksom smälter samman med det som redan finns.

Andra varumärken gör ”drops” och släpper olika kollektioner, man vet att det ofta är ett säkert men kortsiktigt inköp. Sakerna skickas ut till influencers och trendar på instagram och syns i var och varannan bild i flödet. Som butiksägare – JA det vore rimligt att haka på. Att vara med och göra business på detta. Och ja jag har gjort det – MEN varje gång med en klump i magen. Det känns inte riktigt rätt, det skaver. Och man är trött på att se sakerna redan innan de är slutsålda i butiken.

~

För mig är det viktigt med det genuina, hållbara & tidlösa. Och det finns ofta i det enkla.

~

Genuint, hållbart och tidlöst är just mina ledord inför utvecklingen av mitt företag och ni kommer se det på olika sätt i min butik, mitt sortiment och framförallt mina tankar här på bloggen.

Mitt mål är att det ska gå hand i hand med mitt varumärke. Jag har för övrigt ändrat namn på instagram – till mitt alldeles egna – michaelastenqvist – (vilket kanske är just mer genuint 😉)

Mitt företag är inte statiskt utan har flera ben och utvecklas just utifrån mig själv. Just nu i mitt företag driver jag en webbutik, en fysisk butik/concept store som är en förlängning av min webbutik och som finns i anslutning till mitt webblager, samt the studio 82 – där jag själv på olika sätt arbetar med inrednings- och styling projekt)

 

With Love

M I C H A E L A

 

JULKLAPPSTIPS

 

Unna dig själv eller någon annan en lugn stund i julklapp heart

Ett gott lugnande te i en vacker och tidlös handgjord keramikmugg från Kajsa Cramer. Kryp ner i favoritfåtöljen med en mysig stickad filt från Tell Me More. 

Brygg teet enkelt och för att inte behöva resa dig från fåtöjen i en fin tekanna som håller ditt te varmt och gott!

Helt enkelt julklappar som passar perfekt till alla! 

GOD JUL från Butik 82

heart

 

Produkter
Övrigt
Moms visas: