• Välkommen till butik82.se - inredningsbutik på nätet
  • Frakt endast 49 kr, fri frakt över 500 kr
  • Leverans inom 1-5 arbetsdagar
  • 14 dagars öppet köp
  • Klarna, paypal flera säkra betallösningar

Orden..

 

Ibland står de bara där.. i ett inlägg på instagram, i en blogg, i en artikel. Orden som på något sätt är ett ”BAM” för något man har gått och tänkt och funderat på under en tid. Någon annan som liksom sätter ord på ens tankar, vilket ofta är väldigt befriande och bekräftande.

Så var det för mig häromdagen. Jag har ett tag gått och försökt sammanfatta mina tankar kring årets Formexmässa som vi var på förra veckan. Sen la @heltenkelt upp ett inlägg på instagram. Helt enkelt är förövrigt en tjej som har en oerhörd känsla för inredning och foto. Jag har följt henne under många år både på den tiden hon hade blogg och nu på instagram. Hon är mer sporadisk på instagram men jag blir alltid glad när hon lägger upp en ny bild och jag kan fastna i hennes flöde och på bloggen och gå tillbaka och kolla hennes bilder flera år tillbaka.

Hur som helst skrev hon ett inlägg om att tanken kommer automatiskt – ”guu nu visar jag samma ljuslyktor igen” och inget på bilden är nytt. Som en känsla som skaver om att det är nödvändigt att visa och göra nytt.

Det är p r e c i s det som jag tycker är så oerhört befriande. Att se hennes bilder, se hur saker är hållbart och tidlöst och hur hennes genuinitet speglas i bilderna.

Den känslan hade jag när varit på Formex, och när jag fått kataloger från en del av mina varumärken – ALLT är inte nytt. Det är nya bilder och nya miljöer och saker som man kanske känt sig lite trött på får en lyster igen. Och det som är nytt är sådant som liksom smälter samman med det som redan finns.

Andra varumärken gör ”drops” och släpper olika kollektioner, man vet att det ofta är ett säkert men kortsiktigt inköp. Sakerna skickas ut till influencers och trendar på instagram och syns i var och varannan bild i flödet. Som butiksägare – JA det vore rimligt att haka på. Att vara med och göra business på detta. Och ja jag har gjort det – MEN varje gång med en klump i magen. Det känns inte riktigt rätt, det skaver. Och man är trött på att se sakerna redan innan de är slutsålda i butiken.

~

För mig är det viktigt med det genuina, hållbara & tidlösa. Och det finns ofta i det enkla.

~

Genuint, hållbart och tidlöst är just mina ledord inför utvecklingen av mitt företag och ni kommer se det på olika sätt i min butik, mitt sortiment och framförallt mina tankar här på bloggen.

Mitt mål är att det ska gå hand i hand med mitt varumärke. Jag har för övrigt ändrat namn på instagram – till mitt alldeles egna – michaelastenqvist – (vilket kanske är just mer genuint 😉)

Mitt företag är inte statiskt utan har flera ben och utvecklas just utifrån mig själv. Just nu i mitt företag driver jag en webbutik, en fysisk butik/concept store som är en förlängning av min webbutik och som finns i anslutning till mitt webblager, samt the studio 82 – där jag själv på olika sätt arbetar med inrednings- och styling projekt)

 

With Love

M I C H A E L A

 

2 kommentarer

@tinawiknerhotmail.com6 månad sedan
Oerhört klokt och något som jag faktiskt skrev här om dagen till några vänner på instagram till deras bilder. Att jag blev så glad att det var mera unikt och genuint. Inte något som alla har och som finns på nästan alla instagram bilder. I många fall dyker ju samma vaser, samma lampor, samma mattor.., osv upp i många av kontona. I vårt hem har vi hela tiden försökt hålla en stil som ska räcka över tiden. Köpt saker vi gillar och som vi tror vi kommer älska så länge vi lever och som nästa generation kanske vill ha en dag eller åtminstone finner mödan att lämna på någon loppis så någon annan får njuta av det i ett annat hem.
Men... så är mitt konto inte så populärt på instagram eller utan jag har min trogna lilla skara på ca 800 följare. Jag är väl liksom inte så i tiden och förändrar så mycket som många andra. Ibland funderar jag på att hoppa av och sluta med instagram då det tar fram något i mig som jag inte gillar. Den där andan att få fler följare. Vill inte vara sån.
Så heja dig och @heltenkelt som står för mycket naturmaterial, genuint och tidlöst. Jag verkligen älskar butiker och konton som era! ❤️
Faster6 månad sedan
Du är så klok kära du♥️
Produkter
Övrigt
Moms visas: