• Välkommen till butik82.se - inredningsbutik på nätet
  • Frakt endast 49 kr, fri frakt över 500 kr
  • Leverans inom 2-5 arbetsdagar
  • 14 dagars öppet köp
  • Klarna, paypal flera säkra betallösningar

Köp- och leveransvillkor, samt integritetspolicy
Köp

Vi förbehåller oss rätten att korrigera eventuella felaktigheter i efterhand, såsom om ett felaktigt pris eller lagersaldo har visats i webbutiken. Om det inträffar kontaktar vi dig och du har givetvis rätt att avboka din order om det skulle inträffa. 

Hos oss är alla köp välkomna och vi har ingen minimiorder, däremot behöver du som beställer vara över 18 år. 

Alla köp är välkomna hos oss. Du behöver dock vara 18 år. 

Moms ingår i våra priser. 

Betalsätt

Hos oss finns flera säkra betalsätt och du kan välja mellan lika alternativ så som kortbetalning, betala senare med faktura eller dela upp betalningen. 

Vi använder oss av Klarna Checkout och Paypal, du har också möjlighet att förskottsbetala din order till bankgiro eller till vår swish 12333352507.

Vid förskottsbetalning skickas varorna till dig efter att vi har mottagit betalningen, är ingen betalning erlagd inom 7 dagar efter beställningen så markuleras ordern. 

Leveransvillkor

Normal leveranstid är 2-5 dagar från att vi mottagit din beställning. Vissa varor har annan leveranstid och skickas som egen försändelse, specifik information finns i sådana fall i produktinformationen. 

Varorna levereras med DHL eller Postnord. (Ev. annat leveranssätt på beställningsvaror)

Fraktkostnaden inom Sverige är 49 SEK, till Danmark och Finland är 99 SEK.

Om en vara skadas/försvinner under transporten till dig ansvarar vi för förlusten. Om en vara returneras till oss är det viktigt att veta att det är du som kund som är ansvarig för godset, så tänk på att packetera det väl. 

Om en vara är skadad när du tar emot den, bör du anmäla det omgående och skicka bilder till store@butik82.se. Om skadan har med transporten att göra måste vi ha informationen inom 3 dagar för att kunna reklamera till transportföretaget  

Om du ej hämtar ut ditt paket, kommer du debiteras 400 SEK för hanteringskostnader som uppstår för oss.

Avhämtning

Du kan välja att hämta din beställning i butiken på Stortorget 6 A i Vetlanda. Du väljer då avhämtning i kassan och det blir fraktfritt. När din order är behandlad och färdig att hämtas får du ett mail. 

Ångerrätt

Som kund hos oss kan du känna dig trygg att vi följer gällande lagar. Det innebär att du alltid har rätt att ångra ditt köp, meddela oss i så fall inom 14 dagar. Därefter skickar du tillbaka varan till oss inom 14 dagar, det är då du som kund som står för returfrakten och ansvarar för godset (Tänk därför på hur du pakterar godset samt behålla inlämningskvitto).  Varan måste vara oskadd och i originalförpackning. OBS! Det är viktigt att du inte skickar tillbaka någonting utan att meddela oss innan på store@butik82.se

Varans kostnad återbetalas till dig så snart som möjligt.

Eventuellt outlöst paket omfattas inte av ångerrätten.

Reklamation

Vi kollar igenom varorna innan de skickas, men om du din vara är trasig/felaktig så kontakta oss på store@butik82.se så får du information om hur du ska returnera varan. Vi kommer inte att lösa ut paket mot postförskott.

Personuppgifter

Dina personuppgifter hanteras i enlighet med gällande bestämmelser i personuppgiftslagen (PUL).

Tvist

Om det är något som du inte tycker har fungerat med våra produkter eller hantering så hör av dig till oss i första hand. Om du inte är nöjd med hur vi hanterar ditt ärende, så vänder du dig till konsumentvägledare eller Allmänna reklamationsnämnden, vi följer alltid deras rekommendationer.

Övrigt

Tänk på att hur du ser färger på datorn inte alltid är 100 % överensstämmande med verkligheten, då faktorer som ljus när bilden togs och datorns inställningar spelar in. En del produkter är av naturmaterial eller handgjorda och kan därför variera något i färg eller form.

För att minska påverkan på miljön så försöker vi i så stor utsträckning som möjligt återanvända emballage.

Kontakt

Mail: store@butik82.se

Adress: Butik 82 - The interior Store, Stortorget 6 A, 574 32 Vetlanda

Org. nr 821219-2408

Integritetspolicy

 

Din personliga integritet är viktig för oss och vi eftersträvar alltid att skydda dina uppgifter och säljer inte dina uppgifter till tredje part. Vi beskriver i denna policyn hur vi hanterar din personliga information och varför. Du ska alltid kunna känna dig trygg i hur vi behandlar dina uppgifter. 

Vilka uppgifter vi samlar in och varför

Ändamål

Hantering av beställning och köp.

Behandlingar som utförs

  • Leverans av beställning inklusvie avisering och eventuella andra kontakter som handlar om leveransen.
  • Hantering av reklamationsärenden
  • Viss betalinformation som ej hanteras genom Klarna (ex mobilnummer vid swish)

Personuppgifter

  • Namn
  • Kontaktuppgifter såsom adress, e-post och telefonnummer
  • Köpinformation, vilka varor som har beställts

Laglig grund samt tid för lagring

Vi använder dessa uppgifter för att kunna fullgöra vårt åtagande av köpeavtalet. Dina uppgifter sparas tills köpet är genomfört (leverans och betalning) och 24 månader framåt för att kunna hantera eventuella reklamationsärenden.

Ändamål

Fullgöra företagets rättsliga förpliktelser

Behandlingar som utförs

Hantering som krävs för att uppfylla företagets rättsliga förpliktelser som följer enligt lag eller myndighetsbeslut. 

Personuppgifter

  • Namn
  • Kontaktuppgifter (aderss, epost och telefonnummer
  • Köptidpunkt, köpinformation, eventuell reklamation

Laglig grund samt tid för lagring

Den lagliga grunden är rättslig förpliktelse och handlar om vad som krävs av oss som företag enligt lag. Enligt bokföringlagen, skall underlag i bokföringen sparas i 7 år. 

Ändamål

Hantering av ärenden för att upprätthålla god kundservice

Behandlingar som utförs

  • Kommunikation och svar på eventuella frågor till kundservice via digitala kanaler.
  • Identifiering
  • Utredning av ärendet

Personuppgifter

  • De uppgifter du själv har angett vid kontakten med oss

Laglig grund och tid för lagring

Den lagliga grunden är berättigad intresse. Det är nödvändigt för oss att behandla uppgifter som krävs för att kunna hantera ditt ärende och på så sätt tillgodose vårt och ditt intresse. Inga uppgifter lagras efter att ärendet är avslutat. 

Ändamål

Utskick av nyhetsbrev och erbjudanden vid samtycke.  

Behandlingar som utförs

  • Kommunikation via epost. 

Personuppgifter

  • Namn
  • E-post

Laglig grund och tid för lagring

För att vi du ska få utskick från oss krävs samtycke från dig. Dina uppgifter lagras tills dess att du meddelar oss att du inte lägre vill ta emot dessa mail från oss. 

 

Vilka källor hämtas dina uppgifter i från och vilka kan de komma att delas med 

De uppgifter vi hanterar är uppgifter som du själv lämnar till oss vid köp eller anmälan till nyhetsbrev. De vi kan dela dina uppgifter med är sk. personuppgiftsbiträden, vilka i vårt fall är

  • Transportföretag
  • Betallösningar (betaltjänstleverantörer)
  • IT-tjänster (företag som hanterar nödvändig drift för våra IT-tjänster)

Dina uppgifter delas endast för de ändamål som är förenliga med det i beskrivit ovan. Vi delar uppgivfter med företag som är självständigt personuppgiftsansvariga, vilket innebär att det företaget självständigt är ansvarig för hur informationen som lämnas ska anävndas, detta gäller

  • Företag som ombesörjer transporter
  • Företag som erbjuder betallösningar
  • Statliga myndigheter

Dina rättigheter

Du har rätt till registerutdrag och vill du se hur just dina uppgifter är behandlade kan du begära uttrag av oss. 

Du har rättt att få dina uppgifter rättade om dina uppgifter är felaktiga.

Du har rätt att få dina uppgifter raderade om:

Uppgifterna inte längre är nödvändiga för det ändamål de har samlats in

Du har invändningar på en intressavvägning och ditt skäl vägre tyngre än vårt berättigade intresse

Du invänder mot behandling av direktmarknadsföringsändamål

Personuppgifter som används på ett olagligt sätt

Personuppgifter måste raderas för att vi ska kunna uppfylla en rättslig förpliktelse som vi omfattas av

Vi har skyligheter enligt lag som kan hindra oss från att radera uppgifter, så som exempelvis bokföringslagen, skattelagstiftning, bank- och penningtvättlagstiftning men även gällande konsumenträtt. 

 

Produkter
Övrigt
Moms visas: